lunes, 6 de mayo de 2013

"Autopista" de Perich, en la sede del Col·legi de Periodistes de Barcelona


La seu del Col.legi de Periodistes de Barcelona, a la Rambla de Catalunya, acull des del proper dimecres dia 8 l’exposició Perich i Autopista, humor sense peatges, una mostra que reivindica la vigència del llibreAutopista, una obra que va donar el tret de sortida a el que s'anomenà el 'boom' de l'humor gràfic durant la transició i va marcar la dècada dels setanta. L’exposició s'inaugura el proper 8 de maig a les 19:00 hores.

La mostra reprodueix alguns dels dibuixos d’Autopista, i també moltes de les punyents frases, que més de quaranta anys després de la seva aparició encara no han perdut vigència, i va aconseguir fer arribar l’humor polític al gran públic. Autopista va aconseguir assolir un important èxit de vendes i va significar l'eclosió de l’humor gràfic de caire política la premsa desprès del franquisme.
Jaume Perich (1941-1995), ha estat un dels humoristes més incisius del país. Va néixer a Barcelona on va despuntar amb una personalitat pròpia i un estil peculiar que combina dibuixos amb frases originals. Les seves obres retraten de forma crítica l’últim quart del segle XX. L'exposició, realitzada per la Fundació Gin, i integrada dins el programa de CaricArt demostra que la intensitat de la obra de Perich no ha perdut força amb el pas del temps, sinó més aviat al contrari, avui continua més vigent que mai.
KAP

(En castellano)
La sede del Col·legi de Periodistas de Barcelona, a la Rambla de Catalunya, acojo desde el próximo miércoles día 8 l’exposición *Perich y Autopista, humor sin peajes, una muestra que reivindica la vigencia del libro “Autopista”, una obra que dio el pistoletazo de salida al que se denominó el '*boom' del humor gráfico durante la transición y marcó la década de los setenta.  
La exposición se inaugura el próximo 8 de mayo a las 19:00 horas. La muestra reproduce algunos de los dibujos de “Auopista”, y también muchas de las lacerantes frases, que más de cuarenta años tras su aparición todavía no han perdido vigencia, y con las que logró hacer llegar l’humor político al gran público. “Autopista” consiguió lograr un importante éxito de ventas y significó la eclosión del humor gráfico de cariz político en la prensa después del franquismo.
  Jaume *Perich (1941-1995), ha sido uno de los humoristas más incisivos del país. Nació en Barcelona, dónde despuntó con una personalidad propia y un estilo peculiar que combina dibujos con frases originales. Sus obras retratan de forma crítica el último cuarto del siglo XX. La exposición, realizada por la Fundación *Gin, e integrada dentro el programa de *CaricArt demuestra que la intensidad de la obra de *Perich no ha perdido fuerza con el paso del tiempo, sino más bien al contrario, hoy continúa más vigente que nunca.

No hay comentarios: