martes, 25 de marzo de 2014

David Vela, primer premio del Concurso de Humor Gráfico sobre Fibromialgia

Marçal Avellà nos hace llegar la noticia publicada en la web de la Universitat de Lleida:

Un dibuixant saragossà guanya el Concurs d'humor gràfic sobre fibromiàlgia

El segon premi recau en l'argentí, Adrián Palmas, per 'Dolor de cabeza'

Fibromiàlgia, de David Vela
Fibromiàlgia, de David Vela
L'il·lustrador i dibuixant saragossà,David Vela, ha resultat guanyador del Primer Concurs d'Humor Gràfic sobre el dolor com a malaltia i la fibromiàlgia i el VI Concurs Internacional d'Humor Gràfic i Salut, que han convocat la Unitat de Fibromiàlgia de l'Hospital de Santa Maria, la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida i l'Associació Cultural Humoràlia.

Vela, premiat pel seu peculiar retrat del patiment quotidià que suposa aquesta malaltia, va guanyar el segon premi de l'anterior edició del Concurs Internacional d'Humor Gràfic i Salut, dedicat llavors a la sida.

El segon premi se l'ha emportat l'arquitecte i humorista gràfic argentí, Adrián Palmas, que també havia resultat premiat en convocatòries anteriors. Palmas es va endur el primer premi del IV Concurs Internacional d'Humor Gràfic i Salut per una il·lustració que reflexionava sobre els trastorns de les conductes alimentàries.

Primer i segon guardó, rebran, 500 i 200 euros respectivament, mentre que el premi especial a dibuixos realitzats per membres d'associacions de fibromiàlgia va resultar desert, va informar el jurat integrat per Carme Campoy (Unitat de Fibromiàlgia de l'Hospital de Santa Maria), Jaume Mòdol i Marçal Abella (Humoràlia).

Els organitzadors del certamen han rebut un total de 181 dibuixos realitzats per 87 autors procedents d'Egipte, Indonèsia, Kazakhstan, Ucraïna, Grècia, Xina, Polònia, Romania, Brasil, Síria, Holanda, Marroc, Estònia, Rússia, Mèxic, Turquia, República Txeca, Sèrbia, Alemanya, Uruguai, Colòmbia, Bòsnia Hercegovina, França, Cuba i Espanya. Els 40 millors seran mostrats en una propera exposició.


"Dolor de cabeza" d'Adrian Palmas
 
Dolor de cabeza, d'Adrián Palmas

1 comentario:

zapa dijo...

Voy y me entero ahora! Enhorabuena, David!!!